Летопис за школску 2021/2022.годину

Летопис за школксу 2021/2022.годину

.

Школска година почела је редовно, 01.09.2022.године. И ове године уз помоћ ГО Сурчин обезбеђени су прикладни поклони за ученике првих разреда у виду школског материјала. Град Београд обезбедио је за све ученке од 3 до 6 разеда таблет рачунаре са електронским уџбеницима. Такође и лаптопове за све наставнике који предају у тим разредима и омогућено је њихово умрежавање.

Дана 21.09.2022.године, организован је једнодневни семинар „Подршка школама у ра

Почетком септембра, колега Лекић је отишао из школе, а заменила га је Милојка  Максић Козомара. У пензију је отишла спремачица Зорица Љубинковић, а за менила ју је Љиљана Петровић.

Решаван проблем са стубовима јавне расвете, у школском дворишту у Петровчићу, који су били склони паду и угрожавали су безбедност деце. Након више телефонских позива надлежним службама, проблем је решен тако што су дотрајале дрвене бандере замењене бетонским. У  сарадњи представнице родитеља из Петровчића. А уз помоћ ГО СУрчин замењене су и дотрајале табле на кошевима на кошаркашком игралишту у Бечмену. 06.09.2021.године отпочели су радови на гасификацији школске котларнице у Бечмену, увођењем извођача у посао.

                          

Променом интернет оператера, решен је проблем са интернет конекцијопм у Петровчићу. Пошто у Петровчићу нема простора који би служио искључиво као кабнинет за информатику, а за потребе предмета Дигитални свет, извршена је и набавка десет лаптоп рачунара који ће задовољити потребе ученика 1 и 2.разреда.

Дан школе, обележен је спортским активностима на отвореном. Због великог броја заражених корона вирусом ове године није организована свечана академија. Поводом Дана школе компанија „Koffi cab“ из Деча донирала је издвојеном одељењу школе у  Петровчићу БИМ пројектор.

Почетком октобра облежили смо дечују недељу.  Организована је традиционална Олимпијаде првака, која се у оквиру Дечије недеље организује за све наше прваке у Фан парку у Бечмену, уз подршку МЗ Бечмен и ГО Сурчин. Школа је учествовала у организацији Дана ослобођења места у Другом светском рату, сарађујући са МЗ Бечмен, СУБНОР-ом, Савезом потомака српских ратника 1912-1920.

Пред сам почетак грејне сезоне имали смо проблема са грејним инсталацијама. У Петровчићу је дошло до квара, најпре на МРС-у где смо осетили цурење гаса и о томе обавестили Сурчин гас, који је брзом интервенцијом отклонио квар. Потом је након извршених топлих проба, дошло до квара на размењивачу топлоте, који је морао бити ношен на ремот. Београдске електране су замениле експанзиони суд у котларници у Бечмену, као и дотрајале конструкције која је држала посуду.

У октобру смо уз подршку ГО Сурчин у сали Дома културе у Петровчићу организовали позоришну представу за наше ученике.

Током октобра у сарадњи са хуманитарном оргаизациојом „Српска солидарност“, организовали смо акцију приикупљања хуманитарне помоћи за српско становништво на Космету. Прикупљено је и упаковано 32 хигијенска и 33 пакета са храном.

 Током јесаењег распуста, који је био продужен ради спречавања ширења заразе КОВИД 19 сарс 2 вирусом, у издвојеном одељењу у Петровчићу заемњене су топловодне цеви и санирано дугогодишње цурење воде из система. Заменом цеви повећана је његова ефикасност.

Почетком децембра решавали смо проблем са хидрантском инсталацијом у згради у Бечмену. Замењени су вентили на хидрантским цевима, решаван проблем са хидроцилима, уграђена је потапајућа пумпа као осигурање од поплаве у шахту. Решавали смо и проблем са набавком омекшивача за воду за пуњење грејне инсталације за Бечмен и Петровчић.

Од Министарства просвете добили смо 5 рачунара и један штампач, намењен издвојеном одељењу у Петровчићу.

Током овог месеца спровели смо набавку за куповину књига за школску библиотеку и учествовали смо у куповини  књига за библиотеке наших школа у иностранству, у сарадњи са министарством.

 

Организована је и новогодишња представа за ученике млађих разреда.

У сарадњи са ГО Сурчин обезбеђена су новчана средства за реконструкцију школске зграде у Петровчићу, спроведен је поступак јавне набавке и радови су почели одмах после новогодишњих празника.

Током зимског распуста, извођени су радови на рекунструкцији школске зграде у Петровчићу.

Средином јануара завршени су радови на унутрашњој гасној инсталацији. Технички пријем радова обављен је 19.јануара 2022.године. Комисија за технички пријем нашла је да су радови изведени према важећим прописима и дозволила њено коришћење. Од 24.јануара, 2022.године у 13 сати школа за грејање користи гас. Заменом енергента добили смо чистији ваздух у Бечмену и боље и кввалитетније грејање у згради.

 

Засађено је дрво генерације садашњих правака.

Почетком марта у школи су усдпешно организована такмичења Мислиша и општинско такмичење из географије и биологије

Директор је учествовао у раду организационог одбора за постављање спомен бисте Југославу Зорићу, борцу са Кошара који је преминуо од последица зрачењем осиромашеним уранијом. 

У априлу је почела реконструкција објекта старе немачке школе ( стара фискултурна сала) и њено преуређење за потребе отварање групе продуженог боравка.

Школа је учествовала у обележавању дана погибије припадника 250.ракетне бригаде за противваздухопловна дејства током НАТО агресије 1999.године у Петровчићу.

Школа је учествовала у организацији полагања венаца на спомен бисту Радету Јотићу, погинулом јунаку у НАТО агресији и прирпемиола пригодни програм. У сарадњи са МУП-ом, организовали смо предавање „Насиље као негативна друштвена појава“ за ученике 4 и 5.разреда Кроса РТС-а, одржан је  13.маја2022. године на стадиону „Зоран Недељковић“ у Бечмену.                           

Током маја  школа је у два наврата добила лажну дојаву да јеу згради постављена бомба. Школске зграде прегледале су контра диверзионе екипе МУП-а, након чега је рад нормализован.

Предњи део школског дворишта у Петровчићу је преуређен у соклопу уређења трга испред школе.

У јуну су успешно спроведене ексккурзије за наше ученике.

 У склопу припрема за завршни испит, директор је одредио дежурне наставнике, супер визоре који су прошли обуку на сајту Завода за унапређење квалитета образовања и васпитања. За ученике осмих разреда организовао је припремну наставу и старао се да ученици осмих разреда не ометају рад у другим одељењима. Од 27 до 29.јуна спроведен је завршни испит након завршеног осмог разреда. Испит је у складу са директивом Министарства просвете, организовао овај испит у ОШ „Вожд Карађорђе“ у Јакову. За све ученике био је обезбеђен превоз. Сви ученици су изашли на испит и успешно завршили основно образовање.

У августу смо уз помоћ запослених  у фирми „Koffi cab“ из Деча, офарбали мобилијар, поправили љуљашке и поставили клупе за седење  у школком дворишту у Петровчићу.

Тококм школске године, доста времена директор је потрошио на проналажењу замена за одсутне раднике и обезбедио да се настава одвија без већих проблема.

Вуковци у 2021/2022. години су:

Невена Грбић, Никола Лазић, Марија Шумоња, Ања Петровић, Николина Миљановић, Василије Николић и Мара Продановић.  За ученика генерације проглашена је Марија Шумоња.

Ученици који су нас успешно представљални на такмичењима ове школске године:

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ УЧЕНИКА

РАЗРЕД

ТАКМИЧЕЊЕ

ОПШТИНСКИ НИВО

ГРАДСКИ НИВО

РЕПУБЛИЧКИ НИВО

Шуваковић Софија

7.разред

Географија

2.место

1.место

2.место

Ристић Сара

8.разред

Географија

2.место

 

 

Радић Виктор

7.разред

Географија

3.место

 

 

Вукашин Станисављевић

7.разред

Географија

3.место

 

 

Милан Бурсаћ

5.разред

Биологија

1.место

1.место

Није организовано

Дуња Ђорић

5.разред

Биологија

2.место

3.место

Није организов

Живковић Теа

3.разред

Математика

3.место

Није организов

Није организов

Душан Добрић

4.разред

Математика

2.место

 

 

Болић Никола

5.разред

Математика

2.место

 

 

Лазић Михајло

5.разред

Математика

3.место

 

 

Шапоњић Михајло

4.разред

Математика

Похвала

 

 

Лука Дабижљевић

5.разред

Математика

Похвала

 

 

Ана Добрић

2.разред

Мислиша

1.место

1.место

3.место

Марија Шумоња

8.разред

Физика

1.место

 

 

Радовић Слободан

6.разред

Техника и технологија

3.место

 

 

Сара Ристић

8.разред

Рецитатори

2.место

 

 

Анђела Ивковић

8.разред

Беседништво

3.место

 

 

Марија Шумоња

8.разред

Енглески језик

1.место

2.место

 

Невена Грбић

8.разред

Енглески језик

2.место

 

 

Миња Љубинковић

4.разред

Мали Пјер

3.место

 

 

Андреа Шумоња

6.разред

Мали Пјер

2.место

 

 

Марија Шумоња

8.разред

Песничка сусретања

1.место

 

 

Константин Клисура

4.разред

Песничка сусретања

Похвала

 

 

Ирис Игњатић

2.разред

Песничка сусретања

Похвала

 

 

Душан Рашета

5.разред

Васкршње ликовне радости

1.место

 

 

Дуња Ђорић

5.разред

Васкршње ликовне радости

2.место

 

 

Неда Продановић

5.разред

Васкршње ликовне радости

3.место

 

 

Анастасија Стојковић

4.разред

Мали чувари природе

2.место

 

 

Кристина Стојковић

4.разред

Мали чувари природе

1.место

 

 

Марија Бурсаћ

4.разред

Литерарни рад-Пријатељи деце

2.место