ЛЕТОПИС ЗА 2017/2018. ШКОЛСКУ ГОДИНУ

2017/2018

Школска година почела је на време 01-09.2017.године. Свим првацима ГО Сурчин обезбедила је пригодне поклоне за све прваке.

Дан школе прославили смо последње недеље септембра.

У суботу 23.09.2017.године угостили смо у сарадњи са удружењем грађана „За Петровчић“ групу деце из дома Јован Јовановић Змај. Такмичили смо се у фудбалу, кошарци, надвлачењу конопца, трчању…

Поводом дана школе организовали смо манифестацију Базар-пазар на коме су учењствовали сви наши учеици. У вечерњим сатима организовали смо свечану академију поводом Дана школе под називом „Вечерас је наше вече“

У петак 29.09.2017.године, прикључили смо се обележавању Дана европске културне баштине у Србији. Организовали смо изложбу старих заната, предавање о томе шта је то културна баштина и који су споменици у нашем окружењу припремиле су наставнице Љиљана Воденичаревић и Мирјана Покрајац. Ученици III1 извели су своју представу „Зашто?“. Аутори изложбе су Драгана Костић, Звездана Мијоковић, Јелица Пешић Ждерић уз помоћ осталих запослених.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

У понедељак 02. октобра организовали смо маскембал првака.

У среду 4. октобра, одржана је, у склопу прославе Дечије недеље, приредба у част наших првака.

У среду 4.10.2017.године у издвојеном одељењу, у у Петровчићу организован је поводом Дечије недеље Еколошки маскембал. За израду маски корисшћени су материјали који се могу рециклирати или су добијени рециклажом.

У четвртак, 5.октобра 2017.године, у оквиру обележавања Дечије недеље одржан је маскенбал за ученике од 2-4.разреда.

ОЛИМПИЈАДА ПРВАКА

У оквиру обележавања Дечије недеље, наша школа је узела учешће у организацији треће Олимпијаде првака, уз ГО Сурчин, МЗ Бечмен и ФАН ПАРК из Бечмена. На олимпијади су учествовали прваци ( њих око 500) из свих сурчинских школа. Најуспешнији су добили медаље и пехаре.

ШУМАРСКИ ВИШЕБОЈ

Данас, 12.октобра, наши ученици учествовали су у Шумарском вишебоју, који организује ЈП Србија шуме. Вишебој је одржан у шуми Бојчин. Наши ученици заузели су друго место, а победник је екипа школе „Бранко Радичевић“ из Бољеваца и Прогара. После такмичења ученици су послжени у ресторану Бојчинска колеба.

KВИЗ У ОШ „22.ОКТОБАР“

У четвртак, 19-октобра 2017.год, учествовали смо на квизу у ОШ „22.октобар“ у Сурчину који је организован у оквиру прослава дана школе. Наша екипа заузела је друго место, одмах иза домаћина квиза.

125 година од рођења Пикаса

Поводом 125 годишњице рођења великог сликара Пабла Пикаса, ученици IV1 сликали су као велики уметник.

БИЛИ СМО НА САЈМУ КЊИГА

У четвртак 26.октобра посетили смо београдски сајам књига.

Јеремијин музеј хлеба у Пећинцима

3.11.2017.године учиници млађих одељења били су на дечијем филмском фестивалу.

У уторак, 07.11.2017.године, ученици трећег разреда посетили су Јеремијин музеј хлеба у Пећинцима. Ту су се упознали са начином производње хлеба кроз историју. Превоз је обезбедила ГО Сурчин и овом приликом им се захваљујемо.

Наша школа узела је учешће у пројекту „Дани едукације младих за предузетништво и иновације“ који је реализован у ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину. Наша екипа под вођством Љиљане Воденичаревић и Звездане Мијоковић освојила је друго место на такмичењу у писању бизнис планова,

У четвртак 23.11.2017.године у Бољевцима у наутичком селу одржана је општинска манифестација „Песнички сусрети“. Наше ученице Марија Шумоња из 4 разреда и Анђелија Симић 5 разред освојиле су друга места у категорији млађих и категорији старијих разреда. Честитамо им на успеху као и њиховим наставницима Јадранки Иванишевић, Слободанки Продановић и Бојани Чернош.

Наши ученици у издвојеном одељењу у Петровчићу вредно раде и припремају се за новогодишње празнике! Погледајте њихове радове!

ДРАМСКИ ФЕСТИВАЛ „ЧАПЉА“

У суботу, 09.12.2017. године наше драмске групе под руководством учитељице Драгане Костић и наставнице Жаклине Симић са представама „Зашто“ и „Игра за живот или игра на ивици живота“, представљале су нашу школу на фестивалу младих Чапља у Обреновцу.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ФАСАДИ ШКОЛСКЕ ЗГРАДЕ У ПЕТРОВЧИЋУ

Завршени су радови на фасади школске зграде у Петровчићу. Радове је инвестирала ГО Сурчин..

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ У ОШ „22.ОКТОБАР
У уторак, 26.12.2017.године, у ОШ „22.октобар“ у Сурчину одржан је традиционални Фестивал науке, на ком су ученици сурчинских школа представали шта знају. Наши ученици, предвођени својим менторима Јоргић Слађаном и Петровић Виолетом и ове године имали су запажене наступе са експериментима из хемије и физике.Честитамо им на успешном представљању наше школе!

,.

НАЈЧУДНИЈА КЊИГА НА СВЕТУ

ИП „Лагуна“, издало је књигу под насловом „Најчуднија књига на свету“ која се састоји од прича и илустрација које су писали и цртали ученици основних школа из читаве Србије. У тој збирци нашли су своје место и прича наше Саре Јанков из 3. разреда под називом „Прича о књизи која саму себе чита“ и илустрација Вељка Левића ученика 4.разреда. Са задовољством можемо истаћи да су у књизи одабрани писани радови двадесетак аутора и исто толико илустратора.

ИСПРАТИЛИ СМО НАСТАВНИКА МИЛЕТА НЕДИМОВИЋА У ПЕНЗИЈУ!

Дана 10.01.2018.године, после 22године рада у нашој школи испратили смо у заслужену пензију наставника Ликовне културе Милета Недимовића.

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Свечаност у част Дана Светог Саве, одржаће се у суботу 27.јануара 2018.године у сали Дома културе у Петровчићу са почетком у 12:30

СВЕТОСАВСКИ ЛИКОВНИ КОНКУРС

Поводом Дана Светог Саве организовали смо ликовни конкурс.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 24.фебруара одржано је општинско такмичење из математике. На том такмичењу наши ученици остварили су запажене резултате. Марко Воденичаревић, био је најбољи такмичар међу ученицима петих разреда. Другу награду освојила је Невена Грбић из 41, а трећу награду освојили су ученици Марија Шумоња 41 и Огњен Рацковић из 51.

ГО Сурчин поклонила је пет бициклова нашим ученицима лошијег материјалног стања.

Општинско такмичење у малом фудбалу

У четвртак, 01. марта, у балону у Сурчину одржано је општинско такмичење у малом фудбалу за девојчице. Ученице наше школе у категорији 5 – 6. разред освојили су 4. место док су ученице 7 – 8. разред заузеле 1. место и пласирале се на градско такмичење. Ученице 5 – ог разреда, Анђелија Симић и Јована Ћирић, су се такмичиле и у старијој категорији и самим тим допринеле освајању 1. места на општинском такмичењу.

ФЕСТИВАЛ ЛУТКАРСКОГ СТВАРАЛАШТВА УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА

У суботу 10.марта, наша драмска секција ученика млађих разреда, под вођством учитељице Драгане Костић и педагога Звездане Мијоковић, учествовала је на међурегионалном фестивалу луткарског стваралашта ученика основних школа, са представиом „Проблем једног вука“, који се одржавао у Новом Саду. Представљали смо град Београд на тој смотри. Наша представа награђена је за најбољу еколошку поруку. Сценографију за представу израдила је наставница Ликовне културе Ева Гравара Белоица са ученицима петог и седмог разреда.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

У недељу 11.марта били смо домаћини општинском такмичењу из Географије. на такмичењу је учествовало тридесетак ученика свих сурчинских школа. Наши ученици били су успешни. Освојили смо четири друге награде и једну трећу. Другу награду освојили су: Маја Деспотовић, Добриловић Анђела, Барјактаревић Јован и Радонић Данило. Трећу награду освојио је Митровић Стефан.

ТАКМИЧЕЊЕ МОДЕЛАРА

У суботу 10.марта одржано је такмичење моделара. Наши ученици узели су учешће на овом такмичењу. Властимир Чернош освојио је прву награду у конкуренцији аутомоделара, Андреј Чернош освојио је другу награду у конкуренцији бродомоделара, а ученица Момчиловић Марија освојила је треће место међу авиомоделарима.

ЗЛАТНА СИРЕНА

На општинској смотри „Златна сирена“, наши ученици су опет остварили запажене резултате. Прве награде освојиле су ученице: Маја Јовановић, Маја Манчић и Теодора Манчић. Њима и наставнику Младену Челебићу честитамо на постигнутом успеху!

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У суботу 17.марта били смо домаћини Општинског такмичења из Биологије. На такмичењу је учествовало 56 ученика из свих сурчинских школа. Наши ученици били су најуспешнији на такмичењу. Другу награду и прво место освојио је Гаврић Богдан из 6.разреда. Треће награде освојили су Воденичаревић Марко, Симић Анђелија, Гвозден Ива, Крајишник Петар, Чернош Андреј и Млинар Милица.

Атлетика општинско такмичење

27. марта, одржано је општинско такмичење у атлетици чији је сорганизатор била и наша школа. Ученици наше школе остварили су запажене резултате. На нивоу школе заузели смо осам првих места и били смо уз раме са ОШ „Вук Караџић“ која је такође имала осам, док је ОШ „22. октобар“ освојила девет 1. места.
Најуспешнији смо били у категорији „девојчице 7 – 8. разред“, где смо освојили пет од укупно осам 1. места и екипно заузели 1. место. Остала три 1. места заузели смо у категорији „дечаци 5 – 6. разред“.
Осам 1. места смо заузели у категорији:
девојчице 7 – 8. разред 
• 300 м
• скок у даљ
• скок у вис
• бацање кугле
• штафета 4×100 м
дечаци 5 – 6. Разред
• 100 м
• 300 м
• скок у даљ

Четири 2. места смо заузели у категорији:
дечаци 5 – 6. разред 
• штафета 4×100 м
девојчице 5 – 6. Разред
• 100 м
• 600 м
• штафета 4×100 м

Четири 3. места смо заузели у категорији:

дечаци 5 – 6. разред 
• скок у вис
• бацање кугле
девојчице 7 – 8. разред 
• 600 м

На Фестивалу поезије београдских основних школа „Мали победник“, на којем је учествовало преко 800 ученика, изабрано је 50 најбољих песама. Песме наших ученика из 3/1 разреда, Зорић Катарине и Ковачевић Матије ушле су у Зборник радова. Док је финалиста Фестивала у млађој категорији био наш Живковић Михајло.

ВАСКРШЊЕ СВЕЧАНОСТИ

У петак 30.марта у сали Дома културе ученици нашег издвојеног одељења у Петровчићу са својим учитељима уз помоћ вероучитеља Ненада Катића, приредили су приредбу својим вршњацима и родитељима поводом предстојећих ускршњих празника.


ХУМАНИТАРНА ПРИРЕДБА

Драги пријатељи, обавештавамо Вас да ћемо у четвртак 26. априла у сарадњи са фондацијом „Снага живота“ из Сурчина одржана је  хуманитарна приредба у жељи да прикупимо новчану помоћ за децу из школе у Новом Брду на Косову и Метохији. Приредба је одржана у Дому културе у Петровчићу.

МОРЕ

Изградња сале за физичко почелаје 7.јуна

Три наша ученика отпутовала су на опоравак на мору у Грчкој. Одмор им је омогућила ГО Сурчин. То им је био први одлазак на море.

5.јун

Почели радови на изградњи фрискултурне сале у Бечмену.

На првој смотри Друштва учитеља под називом „Лутка у школи“наша драмска група под вођством учитељице Драгане Костић, освојила је прво место у конкуренцији 80 представа из целе Србије.

7.јун

ПОЧЕТАК РАДОВА НА ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ У БЕЧМЕНУ

На данашњи дан, после дугог чекања, коначно су кренули радови на изградњи фискултурне сале у Бечмену. Предвиђено је да радови буду завршени до 7.новембра ове године.

ИЗЛОЖБА
У холу школе, 28.06.2018.године, отворена је изложба фотогрфија наших ученика на тему „Моје место кроз фото објектив“, коју организујемо у сарадњи са организацијом Велики мали свет и уз подршку ГО Сурчин.

Вуковци 2018.  су  Чернош Властимир ђак генерације

                                 Радонић Данило

                                 Васић  Никола