Школска 2016/2017.година почела је  у четвртак 01. септембра 2016.године.

И ове године ГО Сурчин припремила је пригодне поклон пакете за прваке.

*Током септембра обављани су радови на путу Бечмен – Петровчић и градски превоз је био у прекиду. У сарадњи Са ГО Сурчин, организовали смо превоз комбијима за наше ученике из Петровчића.

*ДАН ШКОЛЕ обележен је у понедељак 26.09.2016.године. Организовали смо  „Базар пазар“, а вечерњим сатима  у сали Дома културе у Петровчићу,  свечану академију за родитеље и госте..

*У склопу прославе Дана школе, наставници и запослени у нашој школи били су у посети граду Ваљеву.

*У периоду од 3 до 8. октобра обележена је Дечија недеља под слоганом „Нећу да бригам, хоћу да се играм!“

*5.октобра организовали смо позоришну представу луткарског позоришта „Пинокио“ за ученике 1-4.разреда.

*Подржали смо акцију „За бељи, чистији и зеленији Петровчић“ коју је организовала НВО „За Петровчић“
8. октобра у улици Мирослава Чобановића Уче, засадили смо наше дрво.


*У недељу 20. новембра 2016.године, ученици II1 са својом учитељицом, Драганом Костић, успешно су представљали нашу школу на позоришном фестивалу „Mater Terra“ са представом „Проблеми једног вука“. Драмски текст за ову представу, приредила је учитељица Драгана Костић. Представа је наишла на добар пријем и похваљена од стране стручног жирија. Треба напоменути да су сви остали извођачи били средњошколци. 

*У среду, 07.12.2016.године ученици VIII1 под руководством наставника српског језика, Жаклине Симић, приближили су ученицима седмог разреда значај рада Вука Караџића као писца, сакупљача народних умотворина, реформатора језика, преводиоца, историчара….

*На општинском такмичењу „Песничка сусретања деце и младих Београда“ наша Сара Јанков, ученица II1 освојила је прво место у категорији млађих разреда основне школе и представљаће нашу школу и општину Сурчин на градском такмичењу. У категорији ученика старијих разреда Вук Дабетић, ученик V1, освојио је друго место. 

*На градском такмичењу „Песничка сусретања деце и младих Београда“ , одржаном у суботу 10.децембра 2016.године, наша Сара Јанков, ученица II1 освојила је треће место у такмичењу победника општинских смотри свих 17 београдских општина

*У склопу активности „Месец научника у нашој школи“, ученици 82 Марија Богићевић и Никола Спасојевић, своје другове упознали су са делима и животом нашег великог математичара Михаила Петровића Аласа. Ученици седмог разреда представили су својим друговима живот и рад знаменитог географа, Јована Цвијића и хемичара Симе Лозанића.

*Ученици другог разреда прикључили су се манифестацији „Месец науке у нашој школи“, и својим друговима представили књижевни рад Десанке Максимовић и Љубивоја Ршумовића.

 

*ТРИБИНА „ИЗАЗОВНО РОДИТЕЉСТВО“, одржана је у уторак 27.12.2016.године у просторијама школе са почетком у 17:00 сати. Трибина организована у сарадњи са организацијом „Мали велики свет“ и уз подршку ГО Сурчин.

*Ученици наше школе учествовали су у пројекту „Речи и слике“ који је објавила Градска општина Сурчин. Радови ученика – стрип урађен на основу приче „Златно јагње“, Светлане Велмар Јанковић – изложени су у улазном холу школе. Пројектом је руководила учитељица Бојана Чернош.

*Продужен распуст! По одлуци минстра просвете, први део зимског распуста продужен је за још два дана. Предвиђено је да настава крене у среду 11.јануара 2017.године по унапред предвиђеном распореду.

*У четвртак 26. јануара 2017. године, директор школе присуствовао је пријему у Скупштини града, уприличеном поводом Дана Светог Саве. У разговору са градоначелникоми, потврђена је подршка града Беогрда изградњи сале у Бечмену.

*РЕЗУЛТАТИ СВЕТОСАВСКОГ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА

За најуспешније радове на Светосавском ликовном конкурсу проглашени су за ученике млађих разреда, прву награду добила је Невена Грбић III1, другу награду добила је Марија Шумоња III1, а трећу Анђела Љубинковић III3. У конкуренцији ученика старијих разреда најуспешнији су Невена Славковић VI1, прва награда, Стефан Митровић VI3, друга награда и Милош Славнић VII1 трећа награда. Честитамо награђеним ученицима

*КЛИЗАЊЕ – У понедељак 20.фебруара, група наших учеика у оквиру спортске секције посетила је клизалиште на Новом Београду, у пратњи наставника Дарка Дробњака.

*На општинском такмичењу из математике Воденичаревић Марко (4разред) освојио је прво место, а Рацковић Огњен, такође четврти разред, треће.
На такмичењу из Руског језика први је био Никола Воденичаревић, други Никола Спасојевић. На такмичењу из хемије, први је био Никола Воденичаревић, а треће место су освојили Нина Радосављевић и Данило Радонић.

*ЗЛАТНА СИРЕНА.У четвртак, 2.марта, одржано је општинско такмичење Злантна сирена. Наше ученице Теодора Манчић, Ана Младеновић, Маја Манчић и Анђела Шуваковић, освојиле су прво место у својим категоријама. 

*У суботу, 4. марта садили смо дрворед до шуме Гибавац, у сарадњи са МЗ Бечмен и Фан парком. После рада забавили смо се и почастили у Фан парку.

*У недељу 5.марта одржано је општинско такмичење из историје. Наш Никола Воденичаревић освојио је прво место за ученике 8.разреда, а Андреј Чернош треће место у конкуренцији ученика петих разреда. 

*У недељу 5.марта 2017.године, били смо домаћини општинског такмичења из Биологије за општину Сурчин. На такмичењу је учествовало 50 ученика из свих сурчинских школа. Наша школа са 4 друге награде и три треће, је најуспешнија школа на такмичењу. Друге награде освојили су Крајишник Петар (5.разред), Млинар Милица, Ћирић Теодора (6.разред) и Чернош Властимир. Треће награде припале су Ивањежа Ањи, Ивановић Вукашину( 5.разред) и Симовић Луки(6.разред).

*У суботу, 11.марта 2017.године, одржано је општинско такмичење из Техничког и информатичког образовања. Наше ученице Михајловић Бојана и Накић Миа освојиле су прва места у својим категоријама, а Добриловић Анђела, Антић Десанка, Чернош Андреј и Марковић Вељко треће место у својим категоријама.

*12 марта 2017.године, били смо домаћини општинског такмичења из Географије. Наши ученици Воденичаревић Никола (8р), Радонић Данило и Барјактаревић Јован освојили су прве награде и пласирали се на градско такмичење, а ученици Деспотовић Александар(8) и Васић Никола(7р) освојили су треће награде

*На градском такмичењу из Географије, одржаном у недељу 26.марта 2017.године, Сви наши ученици који су учествовали, остварили су наградни пласман. Никола Воденичаревић (8р) освојио је прву награду и представљаће Град Београд на републичком такмичењу. Ученици седмог разреда Радонић Данило и Барјактаревић Јован, освојили су треће награде.

*27. март одржано градско такмичење Златна сирена. Наша ученица Теодора Манчић (5р) освојила је прво место, а ученица Ана Младеновић (8р) друго.

*28.март одржана су и градска такмичења из Математике и ТИО. На такмичењу из Математике Марко Воденичаревић (4р) освојио је друго место, а Огњен Рацковић (4р) треће. На такмичењу из ТИО ученици Чернош Андреј (5р) и Михајловић Бојана (6р) освојили су пласман на републичко такмичење.

* 29.март ГРАДИЋЕМО САЛУ!  У гостима нам је био градоначеленик Београда,г-дин Синиша Мали, у пратњи градског секретара за образовање г-дина Славка Гака, председника ГО Сурчин, г-дина Стевана Суше, председника скупштине ГО Сурчин, г-дина Душана Вујадиновића и директора ЈП Сурчин, г-дина Бојана Игњатића. Том приликом објављено је да ће радови на изградњи фискултурне сале у нашој школи почети у септембру. Дотле, задатак ГО Сурчин и школе су да се уради коначни пројеат и добије грађевинска дозвола. Такође уредиће се рукометно игралиште и урадити нова ограда око школског дворишта.

*1.април Градско такмичење из хемије, наш Никола Воденичаревић освојио је треће место

*10 април НОВИ МУРАЛ НА КОТЛАРНИЦИ

Током протеклог викенда, непознати аутори исписали су мурал на зиду котларнице и улепшали га.

*У суботу, 22.априла, одржана је општинска смотра такмичења „Шта занаш о саобраћају“. Наша ученица Бранкица Дмитровић (6.р.) освојила је друго мести у конкруренцији девојчица и биће део тима који ће представљати нашу општину на градском такмичењу.

*На градском такмичењу из биологије одржаном у суботу, 22.априла, наши ученици Крајишник Петар и Чернош Властимир освојили су друге награде

*КРАТКЕ ДРАМСКЕ ФОРМЕ у школи „22.октобар“ одржано је општинско такмичење кратких драмских форми. Наши ученици су опет забележили добре резултате. У конкуренцији млађих разреда, ученици II1 са својом представом „Зашто“ освојили су прво место. Ученица Лена Ђорић добила је прву награду за најбољу женску улогу, а Вук Радонић за најбољу мушку. Ученици старијих разреда представом „Топлички устанак“ освојили су треће место, а Биљана Кличковић Награду за најбољу женску улогу. 

*ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ били смо  домаћини општинског такмичења у атлетици. Наша школа освојила је треће место екипно иза Вука Караџића и 22.октобра. Освојили смо 6 првих, 7других и 6 трећих места. Честитамо свим ученицима који су успешно представљали нашу школу

*8. маја смо били домаћини општинском такмичењу Шта знаш о Црвеном крсту. Најуспешнији су били ученици школе „Вук Караџић“ из Сурчина. Том приликом додељене су и награде ученицима који су били најуспешнији на ликовном и леитерарном конкурсу „Крв живот значи“. Награде су добили и наши ученици Аница Ашћерић из првог разреда и Драган Зорић ученик шестог разреда

*У оквиру спортске секције, проф Дарко ДРОБЊАК и ученици су 9.маја боравили на базену 11.април, усавршавали су пливање и играли ватерполо

 

*9-11.мај екскурзија 8разред (Бечмен-Лепенски Вир-Кладово-Неготин-Зајечар-Гамзиград-Бечмен)

*У петак 12. маја трчали смо крос РТС-а на стадиону ФК „Шумадинац“ у Бечмену. Победници трка добили су пригодну диплому.

*12-13.мај екскурзија 7разред (Бечмен-Пожаревац-Зајечар-Гамзиград-Бечмен)

*Општинско такмичење ДУГЕ ДРАМСКЕ ФОРМЕ, одржано је  у школи „Вук Караџић“ у Сурчину, одржано такмичење школских драмских секција. Најуспешнији су били ученици наше драмске секције под вођством наставнице Жаклине Симић. Осим награде за најбољу представу, добили су и награду за најбољу мушку улогу Александар Деспотовић, за најбољу женску улогу Елеонора Мјсторовић, а наставница Жаклина Симић добила је награду за најбољи ауторски текст.

*29.јуна, ученици од 1до 6.разреда путовали су на једнодневне екскурзије

 

*ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ КРАТКЕ ДРАМСКЕ ФОРМЕ

На градском такмичењу наши ученици освојили су треће место са својом представом „Зашто?“. Награду за најбољу женску улогу добила је наша ученица Лена Ђорић, а награду за најбољи текст учитељица Драгана Костић

 

*РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА

Ове године имали смо четири ученика која су представљала град Београд на републичким такмичењима. Андреј Чернош, освојио је четврто место на такмичењу из техничког образовања. Добре резултате остварили си и Никола Воденичаревић из географије, Јована Ћирић у рецитовању и Бојана Михајловић на такмичењу из техничког. 

*У Дому културе у Петровчићу, у понедељак 29. маја представили смо наше драмске секције које су наступиле са својим представама које су побеђивалњ на општинским такмичењима. Публици се представила и Јована Ћирић, која је имла запажен наступ и на републичком такмичењу у рецитовању. Драмској вечери присуствовао је председник ГО Сурчин, Стеван Шуша.

*8.јуна у свечаној сали Скупштине града Београда одржан је пријем за најуспешније ученике и наставнике који су учествовали у такмичењима у организацији Пријатеља деце Београда. Награде су добили: Јована Ћирић, за прво место на градском такмичењу у рецитовању. Драмска група „Диоген“ ученика II1разреда за треће место на градском такмичењу за представу „Зашто?“, Лена Ђорић за најбољу женску улогу, Учитељица Драгана Костић за најбољи текст. Наставница Жаклина Симић за најбољи текст „А сад у Европу преко Бечмена“. За постигнуте резултате на такмичењу Златна сирена, наставник Младен Челебић добио је „Златни виолински кључ“. 

 

*Мај – јун  „Безбедно од куће до школе“.Током маја и јуна ученици сурчинских школа снимали су  филмове о безбедном понашању у саобраћају, указујући на најчешће грешке које ученици чине у саобраћају. 26. јуна одржаће се презентација дечијих радова у школи у Бечмену. Најуспешнији радови су награђени  биће коришћени као наставно средство наредне школске године. Најуспешнија је била ученица ОШ „Бранко Радичевић“ из Бољеваца, Друго место припало је нашој Невени Славковић, а треће награђен је рад ученица из ОШ „Вук Караџић“.

*28.06.2017.  Свечаност поводом завршетка школске године одржана је у школксом дворишту. Том приликом сви ученици који су са успехом представљали  нашу школу на смотрама и такмичењима награђени су књигама. Књигама су награђени и „Вуковци“наше школе: Александар Деспотовић, Никола Воденичаревић и Милица Стајковић. Звање „Ђак генерације“ понео је Никола Воденичаревић.